Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

25 Contoh Soal Narrative Text Kelas 11 Lengkap dengan Jawabannya 

Ayunda Yauminissa , Jurnalis-Jum'at, 06 Desember 2024 |18:53 WIB
25 Contoh Soal Narrative Text Kelas 11 Lengkap dengan Jawabannya 
25 Contoh Soal (Foto: Okezone)
A
A
A


The king was very surprised. Cinde Laras told him that he was the son of the queen who now lived in the woods. It made the king regret his unwise decision. The King regretted his unwise decision.  After that the king met the queen in the woods. Then he brought them back to the palace and he punished his evil wife.


What does the text tell us about?
A. Cinde Laras.
B. Raden Putra.
C. Cock fighting.
D. King of Kediri Kingdom.
Jawaban: A


19.Why did the soldiers bring the queen to the forest?
A. Because the soldiers did not like the queen.
B. Because the soldiers are asked by the King.
C. Because the queen put poison into the King’s.
D. Because the queen wanted to live in the forest.
Jawaban: B


20.What can we learn from the story?
A. Be wise in every decision you make.
B. Honesty is the best attitude in our life.
C. Patience will give us a peaceful life.
D. Don’t worry about your future.
Jawaban: A


21.The last paragraph of narrative text is called?
A. Orientation/Exposition
B. Complication
C. Resolution
D. Re-orientation/Coda
Jawaban: D


22.Read this text below to answer questions on 22-25!
In a kingdom, there lived 3 corn farmers. All three are smart and diligent farmers. In one season, the land of the three farmers experienced pest problems. Their corn harvest is in danger of failing.
To overcome this, farmers first use pesticides. The second farmer built a cage around his land to prevent pests from entering. The third farmer tried to make a scarecrow. all to no avail.
Then, the king called the three farmers. The king gave a stick to each and told them to break it. The sticks break easily. Then the king gave him a hundred sticks and the three of them had trouble breaking them.
The king said, “When you work alone, you are weak, but together you become strong.” Three farmers worked together, combined strategies, and succeeded.
From the text we know that the three farmers earned money by?
A. Cultivating their fields
B. Selling crops to a market
C. Collecting firewood
D. Working on others fields
Jawaban: A


23.What is the conflict faced by the farmers in the story?
A. Three farmers with the king
B. Three farmers have a good harvest
C. The village head gave the three farmers challenge
D. The three farmers efforts to help their crops failed
Jawaban: D


24.The story teaches us?
A. Practice makes perfect
B. There is strength is unity
C. Hard work is a key of a success
D. The king always right
Jawaban: B


25.How do three farmers solve their problems? 
A. Work alone
B. Ask the king for help
C. Work together
D. Use the same strategy 
Jawaban: C

(Taufik Fajar)

Follow WhatsApp Channel Okezone untuk update berita terbaru setiap hari
Berita Terkait
Telusuri berita edukasi lainnya
Advertisement
Advertisement
Advertisement